Nijland 1 ten onder tegen VEV'67

Nijland verloor afgelopen zaterdag in Leek met ruime cijfers van VEV. Op het oude en slechte kunstgrasveld was er met name in de tweede helft geen houden aan voor de Nijlanders, die na de 4-0 nederlaag ook nog eens op koude douches werden getrakteerd. Na het verloren oefenduel tegen Makkum en de oefenzeges op SDS en Scharnegoutum waren trainers Lykle Bleekveld en Pyt Nota afgelopen zaterdag vanwege personele problemen genoodzaakt enkele wijzigingen in de Nijlander basisopstelling door te voeren.

De voorwaartsen Nico Pieter Bonnema (niet voldoende fit) en Jarin de Jong (trainersverplichtingen) konden niet beginnen. Pier Gerbrandy en de kopsterke Sjoerd Teake Kooistra vormden zodoende het snelle spitsenduo. Silvan Kooistra startte als rechtsback. Siard Luinenburg nam op het middenveld de plaats in van de in de winterstop geblesseerd geraakte Mark Zijlstra. Nijland slaagde er niet in om de rappe aanvallers in stelling te brengen. VEV begon sterk aan de wedstrijd en Nijland ontsnapte een paar keer aan een snelle openingstreffer. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Nijland wat meer controle.

VEV begon slordiger te spelen en beide ploegen leken met 0-0 de rust in te gaan. In de slotfase van de eerste helft kwam de thuisploeg alsnog op 1-0, nadat een lange bal werd gemist door de verder prima keepende Irolt Biesma. Na thee slaagde VEV er beter in om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. De Nijlander defensie werd uit elkaar gespeeld en de 2-0 kon niet uitblijven. Direct na de tweede Leekster treffer kreeg Nijland een uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken. De ingevallen Nico Pieter Bonnema kreeg de bal van een VEV-speler aangespeeld. Bonnema stoomde op richting de goal, maar moest zijn meerdere erkennen in de doelman. Bonnema's rebound werd vervolgens van de lijn gehaald.

VEV ging daarna weer vrolijk verder met aanvallen en kwam niet meer in de problemen. Nijland moest nog twee doelpunten slikken en mocht van geluk spreken dat de score uiteindelijk niet hoger uitviel en dat de concurrentie ook puntloos bleef. -